КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 30 октомври 2023 г.

Качамак с чубрица върху доматен сос и козе сирене с благородна плесен / Polenta with savory on tomato sauce and goat cheese with noble mold /

 





       Качамакът, който използвам за приготвяне във формичка е италиански.С този, произведен в България не се получава същия ефект.Използвах чубрица за овкусяване на качамака, пресен домат за соса.Гарнирах с парчета козе сирене с благородна плесен.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

100 грама козе сирене с благородна плесен

1 розов домат

За качамака :

1 ч.ч. царевичен грис

1 щипка сол

1 ч.л. чубрица

3 ч.ч. вода

формичка за поставяне на качамака

          Изсипете царевичния грис в тенджера с дебело дъно, добавете водата и солта и включете котлона.Бъркайте с дървена лопатка и малко преди да заври намалете огъня до минимум.Когато сместа започне да се сгъстява добавете чубрицата и бъркайте до готовност.Още топлия качамак изсипете във формичка  и оставете да се охлади.

         Обелете почистения и измит домат и го пасирайте.Сложете качамака в плато.Отгоре внимателно налейте соса от домат и гарнирайте с триъгълничета от козето сирене.

                                      Приятен апетит !

 

 




       


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар