КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 30 октомври 2023 г.

Венец от парени цветни камби със сирене МАНУРИ , балсамов оцет, зехтин и чубрица / Wreath of steamed colored bell peppers with MANURI cheese, balsamic vinegar, olive oil and savory /

   





          Тези парени камби ги направих по подобие на тези, които правя за зимата.Използвах камби с различен цвят и подправки за маринатата.Накрая добавих зехтин и балсамов оцет.Гарнирах със сирене МАНУРИ.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

150 - 200 грама сирене МАНУРИ

капки балсамов оцет

капки зехтин

щипка чубрица

За камбите :

Марината : вода, 1 дафинов лист, 1 ч.л. сол, няколко зърна черен пипер

Камби около 1 кг. различни цветове.

струйка зехтин

струйка балсамов оцет

          Най - напред почистете камбите от семето и нарежете на 4 части предварително измитите камби.Измийте вече почистените зеленчуци отново.Сложете 1 литър вода да заври.Добавете солта, дафиновия лист и черния пипер.Попарвайте на части камбите колкото да сменят цвета си.Изваждайте ги с решетъчна лъжица.

      Вече леко изстинали ги подредете около парче сирене МАНУРИ в плато.Поръсете със зехтин и балсамов оцет.Сиренето  поръсете със зехтин, балсамов оцет и чубрица и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар