КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 25 февруари 2024 г.

Сладки картофи " Анна " на фурна / Sweet potatoes " Anna " in the oven /

 


  Този начин за приготвяне на картофи видях в блога " Кулинарно с Йоанна " - https://www.kulinarno-joana.com/2023/01/kartofi-anna/. Реших да използвам сладки картофи вместо  обикновени.Получиха се прекрасни и много вкусни сладки картофи.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

3 големи сладки картофа или няколко обикновени

зехтин , олио или краве масло

За печенето :

малка форма за печене или тиган с желязна дръжка , хартия за печене

   Обелете и измийте сладките картофи.Нарежете ги с ренде на много тънки кръгчета.

    Поставете във форма за торта хартия за печене.Подреждайте кръгчетата едно до друго така, че да се застъпват. По този начин подреждайте картофите докато запълните формата. Отгоре полейте със струйка мазнина.Печете във фурната на 200 градуса докато картофите се запекат.При нужда покрийте с фолио.Готовите картофи са добре омекнали.Оставете ги добре да се охладят.

    Сервирайте картофи Анна като ги обърнете в чиния и отстраните хартията за печене.Аз ги обръщам лесно като поставя чинията върху формата за торта и внимателно избутвам дъното, което е подвижно.

     Тази рецепта може да се приготви с обикновени картофи и добавка на сол към тях.Друг вариант е добавката на подправки, сирена или колбас.

   Добре е да се използва съд с незалепващо покритие - тиган или форма.Хартия за печене не се използва, но аз я употребих за по - лесно сервиране.

       Приятен апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар