КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 11 февруари 2025 г.

Зелена гръцка фава с червен лук и кедрови ядки / Green Greek fava with red onions and pine nuts /



       Зеленият гръцки грах за фава / пюре / се вари малко по - дълго време от жълтата фава. Този път се наложи на няколко пъти да доливам вода общо 1.500 литра.Използвах за гарниране малко кедрови ядки и червен ситно нарязан лук. 

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

200 грама зелен гръцки грах за фава

1.500 литра вода

1 глава кромид лук

сок от 1 лимон

1 ч.л. сол

4 - 5 с.л. зехтин

За гарниране : червен лук, кедрови ядки

  Измийте добре зеления гръцки грах и го залейте с вода за 12 часа.Отново измийте и поставете в тенджера заедно с вода.Кипнете водата, на няколко пъти оберете пяната с решетъчна лъжица и намалете огъня до умерено къкрене.Ситно нарежете кромид лука и го добавете заедно със зехтина.Варете граха до пълно омекване Към края добавете солта и лимоновия сок и бъркайте енергично до кремообразна структура на пюрето.

      Сервирайте фавата топла или студена .Гарнирайте отгоре със ситно нарязан кромид лук и кедрови ядки !








Няма коментари:

Публикуване на коментар