КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 11 февруари 2025 г.

Крем - супа от бял фасул със сок от лимон и сушен риган / Cream - white bean soup with lemon juice and dried oregano /

    


      Бях планирала да използвам един останал от дълго време в шкафа бял салатен фасул за друга рецепта. Реших задължително да премахна люспите и да варя в тенджера под налягане.Неочаквано за мен фасула бързо се превърна в крем.Дори не беше необходимо допълнително пасиране.За рецептата може да се използва и обикновен фасул.

       Разнообразих крем - супата със сок от лимон и сушен риган.Много ми допада този вкус от гръцката кухня.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

500 грама бял салатен фасул

2 литра вода

1 с.л. сода за хляб

1 глава кромид лук

1 морков

1 зелена пиперка

сок от 1 лимон

1 с.л. с връх сушен риган

3 с.л. зехтин


     Измийте хубаво фасула и го залейте с вода, добавете содата, разбъркайте.Оставете да престои 12 часа за да се отделят лесно люспите.Отново измийте, сложете в тенджера заедно с 2 литра вода.Варете на умерен огън до готовност.Аз използвах тенджера под налягане и варих 30 минути . Засякох времето от момента когато вентила започна да изпуска пара.

   Към сварения фасул добавете нарязания на ситно лук, тънки кръгчета морков и пиперка на ивички.Варете още 10 минути.Накрая добавете солта, зехтина, лимоновия сок и сушения риган.Варете още 5 минути. При желание супата може да се пасира в блендер.

     Сервирайте крем - супата топла или студена и да Ви е сладко 




Няма коментари:

Публикуване на коментар