КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 20 февруари 2025 г.

Жълт грах с шам - фъстък и маслини / Yellow peas with pistachios - peanuts and olives /

 


     Този жълт грах е от руските магазини " Берьозка ".Подобен по форма и размери с гръцкия зелен грах за фава / пюре /, но този се сварява изключително бързо.Идеален за приготвяне на гарнитури и ястия, както и супи. В тази рецепта съм гарнирала пюрето от грах със смлян шам - фъстък и маслини..А при сваряването добавих сушени зеленчуци.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

350 грама суров жълт грах

2 - 3  с.л. с връх смес от сушени зеленчуци

сок от 1 лимон

зехтин

сол

За гарниране : смлян шам - фъстък, маслини, зехтин


     Измийте хубаво граха под течаща вода и го залейте с нова вода докато удвои обема си.Варете в 800 мл. студена вода, добавете и солта и сушените зеленчуци. Когато продуктите омекнат пасирайте и накрая добавете зехтина и лимоновия сок.

       Гарнирайте готовите порции грах със смлян шам - фъстък, зехтин и маслини.

                   Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар