Тази гарнитура видях в една кулинарна група във Фейсбук и веднага реших да я приготвя.Лесна за приготвяне , бърза и вкусна.В оригинал гъбите се запържват.Аз ги направих в еър фрайър. Използва се и сирене пермезан, което се добавя накрая и трябва да се разстопи.Аз пермезан не използвам.Поръсих при сервиране с хранителна мая.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама карфиол / цветно зеле /
500 грама кралски печурки
2 скилидки чесън
1 с.л. червен пипер
1 щипка сол
по 2 - 3 стръка копър и магданоз
1 с.л. зехтин
1 литър вряща вода
За поръсване отгоре : хранителна мая
Канапе : пресен спанак
Цветното зеле се накъсва на малки розички.Измива се и се вари 3 - 4 до 5 минути във вряща вода под капак.Снема се от огъня и се охлажда.
Гъбите се забърсват със салфетка или леко измиват.Нарязват се на филийки и заедно със зехтина и солта се поставят в еър фрайъра.Включва се програма " Горещ въздух ".За 15 минути са готови като на всеки 5 минути се разбъркват.
В голяма салатиера се разбъркват всички продукти.
Гарнитурата се сервира поръсена с хранителната мая върху канапе от пресен спанак
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар