КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 13 февруари 2025 г.

Гарнитура от карфиол с гъби, чесън и хранителна мая / Cauliflower garnish with mushrooms, garlic and nutritional yeast /

    



   Тази гарнитура видях в една кулинарна група във Фейсбук и веднага реших да я приготвя.Лесна за приготвяне , бърза и вкусна.В оригинал гъбите се запържват.Аз ги направих в еър фрайър. Използва се и сирене пермезан, което се добавя накрая и трябва да се разстопи.Аз пермезан не използвам.Поръсих при сервиране с хранителна мая.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

500 грама карфиол / цветно зеле /

500 грама кралски печурки

2 скилидки чесън

1 с.л. червен пипер

1 щипка сол

по 2 - 3 стръка копър и магданоз

1 с.л. зехтин

1 литър вряща вода

За поръсване отгоре : хранителна мая

Канапе : пресен спанак

      Цветното зеле се накъсва на малки розички.Измива се и се вари 3 - 4 до 5 минути във вряща вода под капак.Снема се от огъня и се охлажда.

   Гъбите се забърсват със салфетка или леко измиват.Нарязват се на филийки и заедно със зехтина и солта се поставят в еър фрайъра.Включва се програма " Горещ въздух ".За 15 минути са готови като на всеки 5 минути се разбъркват.

    В голяма салатиера се разбъркват всички продукти.

   Гарнитурата се сервира поръсена с хранителната мая върху канапе от пресен спанак

    Приятен апетит !









Няма коментари:

Публикуване на коментар