КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 11 февруари 2025 г.

Задушени дребни печурки върху канапе от черен императорски ориз / Stewed small mushrooms on a canapé of black imperial rice /

 


   В тази рецепта варих ориза по моя начин без да се събразявам с други начини на приготвяне.Не измих ориза, добавих го във врящата вода заедно със зехтина.Подправки в цялата рецепта няма.Солта е по желание и вкус.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. / 200 мл. /  черен императорски ориз

2 ч.ч. вряща вода

2 с.л. зехтин

За печурките :

струйка зехтин

300 грама дребни печурки

1/2 ч.ч. вода

      Сложете в тенджера водата и зехтина да заврят и добавете ориза, без да го измивате.Разбъркайте веднага няколко пъти и варете на умерен до слаб огън без да бъркате.За 20 - 25 минути ориза е готов.Вари се без капак.Накрая се слага кърпа върху съда и капака за да поеме парата.

     Измийте или забършете с кухненска салфетка печурките.Добавете ги към водата и зехтина, които врят и варете около 20 - 25 минути на умерен огън.

        Сервирайте канапе от ориза, върху него печурки и да Ви е сладко !

    






Няма коментари:

Публикуване на коментар