КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 7 януари 2015 г.

Печени ябълки в точени кори / Baked apples in filo pastry /     Този бърз ябълков десерт приготвиха майка ми и сестра ми за празниците.Лесен е, става много вкусен, подходящ е също за различни празненства.
Необходими са 1 пакет кори за баница / използвахме Фамилия / , ябълки, канела, мед, стафиди и орехи.Количествата на продуктите са произволни, зависят от броя на корите и количеството, което желаете да приготвите.
Най - напред сгънете корите след изваждането им от опаковката на две и ги срежете с нож, така че да получите по малък лист.Измийте ябълките и без да ги белите ги срежете на две части.Почистете семките и наръсете всяко парче с канела.Във всеки лист точени кори в единия край поставете малко стафиди, малко смлени орехи и отгоре ябълката.Загънете всяка кора така, че плънката добре да се затвори, без да има възможност да изтича.Подредете получените пакетчета в намазана с мазнина тава и печете до зачервяване.
    Залейте горещите ябълки с предварително приготвен студен сироп от вода и мед / на вкус /.Ябълките са готови за сервиране след като поемат напълно сиропа.Сиропират се с малко сироп, за по - добър вкус не трябва да плуват в сиропа.
    Добър  апетит !
4 коментара:

 1. Много интересно предложение, Ели! Не бях чувала, а много харесвам такива простички ястия, които всъщност са ми най на сърце. :) Поздрави и да ви е сладко вкъщи!

  ОтговорИзтриване
 2. Гери,
  и аз харесвам простичките рецепти.Те стават много вкусни, дори по - вкусни от претрупаните с продукти сложни ястия.Повече от 20 години използваме у дома простичката селска кухня.Радвам се ,че ти допада рецептата.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 3. Присъединявам се към Гери и те поздравявам Ели!
  Всичко при теб е така вкусно и лесно......Браво!

  ОтговорИзтриване
 4. Миленка,
  рецептите наистина са лесни, не отричам, че са и много вкусни.Целта ми е да покажа точно такива - лесни, бързи и вкусни рецепти.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване