КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 26 януари 2015 г.

Плодов шейк от ябълки, цитрусови плодове и рожково брашно / Fruit smoothie of apples, citrus fruit and locust flour /     Зимните сортове ябълки са най - вкусни и с приемлива цена.От тях можем всекидневно да си направим плодов шейк в комбинация с различни цитрусови плодове.Много често за закуска или вечер правя такива шейкове с добавка на различни семена, рошково брашно, кокосови стърготини, ядки, канела или ванилия.
   Този шейк приготвих от банан, мандарини и по - голямо количество ябълки.Не добавих много вода и затова сместа стана гъста, подобна на пюре, но при желание може да се добави повече вода.Използвах 1 пълна с.л. рожково брашно и 1 равна ч.л. канела.Приготвих шейк в 2 големи чаши, едната от които е на снимката.Просто поставих всички почистени продукти в блендера и миксирах до получаване на гладка смес.
               Приятен апетит !
2 коментара:

  1. Прекрасно пюре...А дали ще стане без брашното,Ели?

    ОтговорИзтриване
  2. Става Миленка.Рошковото брашно придава вкус на какао, но може и да не се използва.Може да се добавят кокосови стърготини, ванилия, лимонова или портокалова кора или даже какао.Вариациите са много.Просто имаме ли блендер и различни плодове можем всеки ден да си правим шейкове.Стават чудесни на вкус, особено с добавки на смлени семена и аромати.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване