КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 6 март 2015 г.

Крем от банан и авокадо с мед и сусамов тахан / Cream of banana and avocado with honey and tahini /



   Един много приятен на вкус и вид крем, подходящ за постите ви предлагам днес.Кремът се приготвя много лесно и бързо, ефектен е и може да се използва по всяко време при различни празненства, почерпки или като лека вечеря или закуска.Количествата на продуктите са произволни и зависят от броя на порциите.От 1 банан и 1 авокадо се получават около 2 - 3 порции крем, това зависи и от количеството на подложката.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  КРЕМА : банани, авокадо - обелени и пасирани в пасатор или блендер.За 1 банан и 1 авокадо към крема добавих 50 мл. вода и сок от 1/2 лимон.
ЗА  ПОДЛОЖКАТА : сусамов тахан, мед, смляно ленено семе, вода.Сусамовият тахан се разбърква с мед на вкус, добавя се смляно в кафемелачка ленено семе и вода.Трябва да получим кремообразен сос, който поставяме на дъното на купичка или чашка за сервиране.
Върху подложката от тахана поставяме плодовия крем и украсяваме с годжи - бери / или друга украса по ваш избор./ 
   Кремът става много вкусен, подложката е сладка, авокадото и банана имат лека сладост без добавка на захар, така че чудесно се допълват.
    Приятен  апетит !











6 коментара:

  1. Вкусно и здравословно, Ели!
    Приятен петъчен ден и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери,
    много е вкусен и лесен за приготвяне този крем.Подходящ е за всички постещи.Поздрави и на теб и приятни почивни дни.

    ОтговорИзтриване
  3. много вкусно кремче :)
    Хубави събота и неделя от мен, Ели!

    ОтговорИзтриване
  4. Зори,
    този крем е много вкусен и здравословен.Много е различен от традиционните кремове с нишесте.
    Поздрави и лека седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей,Ели.Рецептите,които разгледах,много ми допаднаха и с удоволствие,ще ги приготвя у дома.Много ми хареса блога ти,съдържа много полезна и много интересна информация.С удоволствие,ще се отбивам в блога ти.Спокойна вечер ти желая,Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла, Таня.Радвам се, че ти допадат рецептите.Моята кухня се състои от много опростени рецепти с евтини продукти.Храненето на човека не изисква сложно приготвени ястия.Те са трудно смилаеми и задръстват органите.Така се получават различни отлагания - под форма на миоми, кисти, камъни и т.н.В последствие при различен здравословен проблем, човек се чуди как да подходи за да се излекува.
      Поздрави и лека седмица !

      Изтриване