КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 9 юни 2015 г.

Кюфтета от суров нахут с прясна бакла и зелени подправки / Meatballs raw chickpeas with fresh broad beans and herbs /





   Кълновете от нахут са много вкусни сурови, под формата на паста.От тази паста можем да приготвим кюфтета, блатове за пица, сурови тарти и други изделия.
Днешното ми предложение е за сурови кюфтета с прясна бакла и зелени подправки - магданоз, копър, джоджен / гюзум /, девисил / лющян /.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА КЮФТЕТАТА : 400 гр. суров, сух нахут, 100 - 150 - 200 грама съвсем млади шушулки от бакла, хималайска сол, ябълков оцет и зехтин - на вкус, пресни, ситно нарязани подправки - магданоз, копър, джоджен, девисил / лющян /.
Пригответе кълнове от 350 - 400 гр. суров нахут.Смелете кълновете няколко пъти в машинка за мелене на месо.Към готовата смляна маса добавете почистената и ситно нарязана бакла, зелените подправки, хималайската сол, оцета и зехтина.Омесете с ръце получената растителна кайма и оформете кюфтета.
Сервирайте със сезонна салата.
Аз сервирах кюфтетата от нахут със салата от киселец, зелена салата, зелен лук, краставица, магданоз, копър и чери доматчета - жълти и червени.
    Да ви е сладко !

Смлени  кълнове от нахут

Нарязана прясна бакла / наръсете я с ябълков оцет или лимонов сок, за да не потъмнява / 







Пресен  киселец









Няма коментари:

Публикуване на коментар