КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 30 юни 2015 г.

Сурови чийзкейк тарти с кълнове от лимец и крем - сирене от кашу / Raw sprouts cheesecake Tarts spelled and cream - cheese cashew /

/


 
  Употребявайки само растителна храна можем да приготвим ястия, наподобяващи традиционнните, но с растителни продукти.Такъв е случая с тези чийзкейк тарти, приготвени с тесто от кълнове на лимец и сирене от кашу.
Крема - сиренето от ядките на кашуто приготвих по тази рецепта -http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2015/02/blog-post_62.html  Използвах 100 грама кашу, но при желание блатът от сиренето да бъде по - голям могат да се използват 200 грама ядки.Суроватката обаче трябва напълно да се отцеди за да може да се получи сирене с по - плътна консистенция.
За блатът от кълнове на лимец използвах около 400 грама сухи зърна лимец.От тях направих кълнове, които смлях с машинка за мелене на месо няколко пъти.Овкусих със зехтин,чесън и подправки / риган, мащерка, шарена сол, майорана, розмарин или други по ваш избор.
В опаковка от еднократна употреба оформих сместа и получих тартата от лимец.Върху нея оформих пласт от сиренето и украсих със зеленчуци - тиквичка, домат, краставица, пиперка, морков.Дооформих тартите с каперси и маслини.
     Да ви е сладко !










6 коментара:

  1. Прекрасни и много красиви тарти! Усмихнат ден, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    тартите са много вкусни и лесно се приготвят.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Ехе, каква красота! Не спираш да ме изумяваш с рецептите си. Чудни тарти. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,
    това е една алтернатива на постен чийзкейк, който става много вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Дори не мога си представя вкуса, доста различен, от познатия...изглеждат вкусни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      вкусът на тартите е както на сурово, накиснато жито, но са още по - вкусни, защото подправките и леко киселичкото кашу придава перфектен вкус.
      Поздрави !

      Изтриване