КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 23 юни 2015 г.

Сурови тарти с кълнове от нахут и маслинова паста / Tarts with raw sprouts chickpeas and olive paste /



    Суровите кълнове от нахут са много вкусни, особено когато от тях се приготви овкусена с различни подправки паста.Тя може да се използва от всички диабетици, които не консумират само сурова храна.Хората, които за първи път решават да включат кълнове в храненето си трябва да употребят наред с кълновете от житни растения и кълновете на нахута.Те са лесно смилаеми и с приятен вкус.Ето един примерен вариант за тяхното приготвяне :
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  СУРОВИТЕ ТАРТИ : кълнове от нахут - 300 - 400 грама, паста от зелени маслини - 200 - 300 грама  / аз използвах готова, но може да се направи като се смелят зелени маслини без костилка и се овкусят със зехтин и риган /, 1 стрък зелен лук, 1 едър домат, 1 червен лук, олио или зехтин, хималайска сол на вкус, подправки / според желанието - майорана, мащерка, риган, розмарин, шарена сол, кимион, джоджен /.
Смелете кълновете няколко пъти в машинка за мелене на месо докато получите добре смляна паста.Овкусете пастата с подправки, хималайска сол и растителна мазнина.Поставете пастата от маслини в ринг / аз използвах опаковка за еднократна употреба, но маже да се използва консервна кутия, отрязана от двете страни /.Притиснете добре с лъжица и заравнете повърхността.Отгоре поставете пастата от кълнове, притиснете и заравнете повърхността.
Обърнете готовата тарта в плато и украсете със зеленчуци според желанието и наличността.Аз използвах тънко нарязани кръгчета червен лук, кръгове домати и нарязани на ситно пера от зелен лук.Тартите, приготвени по този начин се поставят в платото и се сервират.Към пастата от маслини може да се добави и магданоз.
    Да ви е сладко !

















Няма коментари:

Публикуване на коментар