КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 27 август 2015 г.

Лятна салата с кълнове от боб - мот / Summer salad with bean sprouts - ILO /



   Лятото и есента са чудесни сезони за приготвяне на салати и зеленчукови ястия.Кълновете от боб - мот са много подходящи за салати, дори и несмлени са много вкусни.
ЕТО И ПРОДУКТИТЕ  ЗА  САЛАТАТА : 2 големи домата, 7 - 8 листа рутард / манголд с червена жилка в средата / , 1 малък морков, 1 глава кромид лук, 5 - 6 с.л. кълнове от боб - мот, 1/2 червена пиперка, щипка хималайска сол, зехтин ;
Нарежете зеленината на тънки ивички, добавете нарязаните на едро домати, ситно нарязаните лук и моркови и ивичките червени пиперки.Добавете кълновете и овкусете салатата със зехтин и хималайска сол.
       Приятен апетит !








6 коментара:

  1. Ели, отново прекрасна салата! А за боб мот не бях чувала! Изглежда интересно! Бобовите кълнове не трябва ли да преминат през термична обработка? Усмихнат следобед!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    бобовите кълнове могат да не се обработват топлинно.По лесно се усвояват така.Но зависи, по принцип по - дребните видове боб са по - леки и вкусни като кълнове.Този боб - мот закупих от индийски магазин, който се намира на ул." Мария Луиза " 20 във Варна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. И аз пробвах този боб първо на кълнове. Може да се видим някой ден в това и мое любимо магазинче :)

    ОтговорИзтриване
  4. С удоволствие Бети.Толкова желая да се срещна с теб, толкова харесвам блога ти и всичко, което публикуваш.Нямам търпение ако пожелаеш да се видим.Много са вкусни кълновете от този дребничък боб.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, Ели, докато намеря малко време да оставя коментар под твоя публикация, и хоп появи се нова вкусна салатка! Не те подминавам въобще да знаеш, просто не ми стига времето. Но толкова много нови неща ми се иска да опитам от тук, с които така изкушаваш!
    Поздрави Ели и благодаря за чудесните и здравословни рецепти!

    ОтговорИзтриване
  6. Вили,
    и аз напосследък нямам много време.А имам толкова неща да публикувам.Но живот и здраве, макар и по - бавно ще публикувам всичко, което съм замислила.Салатите са основните ястия в менюто на моето семейство.Затова те неизменно присъстват на всяко хранене.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване