КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 17 август 2015 г.

Крема - сирене от бадеми и кашу / Cream - cheese, almonds and cashew /



     От ядката на бадемите и кашуто става много добро крема - сирене.А тези ядки са едни от най - полезните и лесно - усвоими от организма.Това крема - сирене приготвих от накиснати и смлени ядки, без да отцеждам суроватката.Времето е много топло така,че преценете времето за ферментацията.
   НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : 200 гр. бадеми, 200 гр. кашу, сок от 2 лимона ;
Накиснете ядките като ги залеете с вода, която ги покрива напълно за 4 часа.Отцедете водата като я запазите и смелете ядките в пасатора.Залейте отново с водата и оставете 12 часа докато ферментира.След това добавете лимоновия сок и ако сместа ви харесва на вкус не осъществявайте повторна ферментация на стайна температура.Ако желаете добавете малко хималайска сол.
   С готовото крема - сирене гарнирайте ястия, пресни зеленчуци, филийки хляб или каквото ви харесва по ваш избор.
         Да ви е сладко !









6 коментара:

  1. Никога не съм опитвала, а съм крайно любопитна. Защото съм го виждала и във варианти на веган чийзкейк. :)
    Сигурно е нужен мощен робот... Аз с моя чопър не се справям много с подобни процедури. Веднъж го изгорих и вече не смея да го тормозя много... Но определено бих опитала!
    Поздрави, Ели, и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери,
    нужен е мощен робот.Но първоначално ако се смелят ядките, а после се добавя малко от водата при накисването пак става.Така се смилат по - добре.Сега има мощни роботи и блендери, скъпички са по - добрите, с повече функции, но си заслужава човек да си закупи.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Опитвала съм преди време да си правя подобен специалитет, но не ми допадна на вкус. Най вероятно не го бях овкусила с подходящи подправки, или не беше смляно достатъчно финно. Но ти ми даваш кураж да опитам отново някой ден! Весела и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Теди,
    трябва добре да е смляно всичко, да се получи каша.По - хубаво става, но вкусът зависи от това колко време е престояла смляната маса на стайна температура и колко лимонов сок се слага.Просто опитвай на вкус, докато получиш желания според твоите изисквания.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Откога се каня на нещо такова. Ма пъусто скитане, не ми остава време. Иде зима все пак, ще седна и ще си правя сиренце и крем сиренце от ядки всеки ден. Мерси, Ели!

    ОтговорИзтриване
  6. Мъхче,
    ядките, приготвени по този начин се усвояват много по - лесно от организма.А бадемите и кашуто са много полезни ядки за много заболявания.Лятото все пак е сезонът за добра почивка и релаксация така,че ще имаш време.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване