КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 7 декември 2015 г.

Крем - супа от червена леща с чесън и салвия / Cream - soup of red lentils with garlic and sage /



     Червената леща е много подходяща за крем - супи.Тя не дразни стомаха и може да се използва от болни с различни проблеми т.к. по - лесно се усвоява.Тя е без люспи, което я прави много лесна и бърза за приготвяне.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  КРЕМ - СУПАТА :
1 купичка червена леща
парче морков, парче пащърнак, парче корен целина / или замразени зеленчуци от фризер /
1 глава кромид лук
1/2 с.л. хималайска сол
растителна мазнина
чесън
салвия / само за декорация /
чебрица - смес от градински чубрици
червен пипер
Лещата се измива и поставя в тенджера.Добавят се почистените и нарязани кореноплодни зеленчуци и лука.Всички продукти се заливат с вода - около 4 - 41/2 купички.Огънят се засилва първоначално, след това се намалява и лещата се вари до пълно омекване.Периодично се обира пяната.Преди да извадим ястието от огъня добавяме подправките, чесъна, мазнината.Пасираме готовата крем - супа в пасатор.
   Декорираме ястието със сушена или прясна салвия.Приятен апетит !










2 коментара:

  1. Много обичам леща, приготвена по всякакъв начин. И тази тук изглежда много апетитно! ще си грабна купичка :) Усмихната седмица, Лени!

    ОтговорИзтриване
  2. Люси,
    с удоволствие ще ти сипя не една, а две купички.Прекрасна леща се получи.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване