КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 14 декември 2015 г.

Супа от коприва с фиде / Nettle soup with vermicelli /



   Тази лесна и вкусна супа направих неотдавна използвайки прясна коприва, замразени зеленчуци и фиде.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  СУПАТА  : 
1 купа прясна коприва
1 глава кромид лук
замразени , нарязани зеленчуци / смес / - червени и зелени пиперки, моркови, пащърнак, корен целина и корен магданоз
1 топка фиде / от най - тънкото /
1/2 с.л. хималайска сол
5 - 6 с.л. растителна мазнина
Най - напред почистваме и измиваме копривата.Попарваме я във вода, не изхвърляме, а запазваме водата.Нарязваме много на ситно попарената коприва.Всички зеленчуци - замразени и предварително нарязани заедно с нарязаната глава лук и копривата поставяме във вряща подсолена вода.Добавяме и водата от попарването на копривата.Варим до пълно омекване около 20 - 25 минути на умерен огън.Накрая добавяме натрошеното фиде и варим още 5 минути.Снемаме супата от огъня и добавяме избраната от нас мазнина.
         Приятен апетит !









1 коментар:

  1. Ох, щастливка си ти, че през декември имаш откъде да си доставиш прясна коприва! Много свежа супичка си приготвила! Поздравления!

    ОтговорИзтриване