КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 13 септември 2016 г.

Паста от зелени маслини с белено тиквено семе и хранителна мая / Pasta with green olives hulled pumpkin seeds and nutritional yeast /



     Тази паста от маслини направих през почивните дни и се получи наистина много вкусна и интересна.Използвах зелени маслини без костилка, мариновани в стъклен буркан.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
900 гр. зелени маслини без костилка
2 пълни с.л. хранителна мая
100 гр. белено тиквено семе
струйка захтин
марината от маслините - 100 - 150 мл.
лентички червен лук за украса
   Най - напред смиламе беленото тиквено семе без да го накисваме във вода.Трябва да получим фин прах от сухите белени тиквени семки.След това в пасатор смиламе маслините с част от маринатата и малко зехтин.Смесваме всички продукти в купа и хубаво разбъркваме.
     Пастата е чудесно допълнение към ястия, супи, препечени филийки или пица.
                 Приятен  апетит !










2 коментара:

  1. Ели, звучи много вкусно комбинацията на маслини и тиквени семки, трябва да опитам ;) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      наистина много вкусен е този пастет.Пробвай, няма да останеш разочарована.
      Поздрави !

      Изтриване