КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 19 септември 2016 г.

Пица със суров блат от кълнове на нахут, каперси и зеленчуци / Pizza crust with raw spout chickpeas, capers and vegetables /



    От почти всички кълнове могат да се приготвят сурови блатове за пици.В тази рецепта използвах кълновете от нахут, получих чудесна сурова смес за блат .
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  :
кълнове от нахут - 300 - 400 грама
2 - 3 с.л. хранителна мая
зеленчуци по избор - домати, червен лук, пиперки или тиквички
зехтин
хималайска сол
подправки по избор - риган, червен пипер, листа от моркови
дребни каперси
Най - напред смелете с машинка за мелене на месо кълновете от нахут няколко пъти.Овкусете сместа с хималайска сол, подправки и зехтин и разбъркайте.
Нанесете в плато пласт от смлените кълнове и оформете блат.Гарнирайте според вкуса и желанието с нарязани зеленчуци.Аз използвах червен лук и домати.Накрая поръсете с хранителната мая, струйка зехтин и украсете с каперсите.
          Да ви е сладко !










2 коментара:

  1. Лени, не съм хапвала такава пица със суров блат, но определно е нещо, което бих искал ада опитам! Звучи толкова свежо! Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси,
      кълновете от суров нахут са много вкусни и много хора ги използват, дори и да не са на суров режим.Но трябва все пак първоначално човек да привикне към този вкус.Нахутът когато е суров е чудесен за всички диабетици, регулира много добре кръвната захар.
      Поздрави !

      Изтриване