КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 18 април 2017 г.

Лесна и бърза гарнитура в тенджера под налягане / Eazy and fast trimming in a pressure cooker /



    В дните около празниците, в забързаното ни ежедневие винаги приготвям лесни и бързи салати и гарнитури.За тази цел използвам и тенджерата под налягане , в която ястията се приготвят бързо, стават много вкусни и не на последно място приготвянето е много лесно.
   Във всеки български дом на празничната Великденска трапеза присъстват традиционните ястия, но те ефектно могат да бъзат допълнени от различни по вид гарнитури.
   Тази гарнитура може да се приготви и с друг вид зеленчуци  - кореноплоди , гъби, бобови според вкуса и предпочитанията.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
1 кг. картофи, обелени и нарязани на едри парчета
500 гр. гъби кралска печурка , нарязани на четири
2 - 3 глави кромид лук, нарязани на 4 - 6 парчета
хималайска сол на вкус
зехтин
200 - 300 мл. вода
по няколко стръка джоджен, девисил и листа живовляк
    Приготвянето на тази гарнитура в тенджера под налягане е много простичко и лесно.Измийте, обелете и нарежете картофите.Почистете гъбите със суха кухненска хартия и без да ги миете ги нарежете на четири парчета, както са заедно с пънчето.Обелете, измийте и нарежете лука на едри парчета / 4 или 6 /.
  В тенджера под налягане загрейте зехтин и поставете всички продукти.Посолете с хималайска сол и хубаво разбъркайте няколко пъти.Залейте веднага с водата и затворете капака на тенджерата.Поставете на силен огън докато водата заври и вентилът започне да изпуска пара.Намалете огъня до минимум и варете 20 минути.
   След това отстранете тенджерата от огъня и оставете така докато вентилът спре да изпуска пара.Отстранете капака и поръсете ястието с нарязаните на тънки ивички подправки - живовляк, девисил / лющян /, джоджен / гюзум /.
      Разбъркайте, сервирайте и да ви е сладко !







2 коментара:

  1. Много ми допада тази гарнитура, Лени! Чудесна е! Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси,
      в тенджерата под налягане се готви бързо, продуктите се задушават добре за кратко време и е много вкусно.
      Поздрави !

      Изтриване