КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 9 април 2017 г.

Салата от моркови, цвекло, коприва и орехови ядки / Salad of carrot, beet, nettle and walnuts /



   Ето една много лесна, евтина и много вкусна салата - пролетна, подходяща за всекидневно хранене, а даже и за гости.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
моркови
черевено цвекло
орехи
коприва
чесън
зехтин, лимонов сок или ябълков оцет, щипка хималайска сол / за овкусяване /
  Според броя на порциите, които желаете да приготвите и според вашите предпочитания подберете и количествата на зеленчуците.Най - напред измийте и нарежете на ситно млади връхчета коприва.Добавете склидки чесън на вкус и щипка хималайска сол и счукайте хубаво в дървено хаванче.Настържете на едро ренде моркиви и червено цвекло, добавете едро счукани орехови ядки.Всички продукти за салатата   разбъркайте в салатиера, овкусете с лимонов сок и зехтин.Поднесете веднага.Да ви е сладко !




3 коментара:

  1. Много обичам комбинацията на моркови и червено цвекло, Лени, но не съм слагала и коприва. Трябва да опитам :) усмихната седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно, Ели!
    Светъл празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Мили дами,
    тази салатка е много вкусна, лесна и питателна.Чудесна за празник и делник.
    Христос Воскресе ! Мир и благодат на всички български семейства !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване