КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 5 юни 2017 г.

Сурова тарта от нахут с песто от лобода и хранителна мая / Raw tart Chickpea pesto from Loboda and nutritional yeast /



    Различните сортове нахут са много подходящи за приготвяне на кълнове.Нахутът е вкусен суров, от него се приготвят много вкусни кюфтета и тарти.Използвах като основа кълнове от нахут, а кремът е пестото от лобода по тази рецепта -  http://naturalnakuhnia.blogspot.bg/2017/06/blog-post_25.html .
Получи се много вкусна сурова тарта.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
200 - 300 гр. суров нахут за кълнове
2 - 3 стръка зелен лук
няколко стръка магданоз
2 - 3 щипки сушен риган
1 щипка хималайска сол
песто от лобода
1 домат
1 с.л. хранителна мая
зехтин - 1 - 3 с.л.
няколко едри черни маслини за украса
   Най - напред направете кълновете от нахут.Залейте измитите зърна с вода за 12 часа.След това отцедете водата през цедка и оставете на стайна температура за 24 - 36 часа докато покълнат.Сутрин и вечер промивайте зърната с вода през цедка.Готовите кълнове смелете в пасатор или машинка за мелене на месо.Овкусете сместа със зехтин, хималайска сол, ситно нарязани магданоз и зелен лук и разбъркайте.Поставете сместа в ринг или опаковка за еднократна употреба, притиснете , заравнете сместа и обърнете в чиния.Намажете тартата с пестото от лобода, украсете с кръгчета домат, наръсете с риган и хранителна мая.В средата поставете по 1 маслина.
          Да ви е сладко !

Няма коментари:

Публикуване на коментар