КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 13 юли 2017 г.

Две предложения с мариновани в лимонова вода тиквички / Two proposals marinated in lemon water zucchini /





     Суровите тиквички са много вкусни когато са малки, нежни и не са образували все още семена.Мариновам винаги тиквичките когато желая да ги влагам в рецепти, които изискват те да бъдат по - меки и нежни с цел приготвяне на рулца или интересни предястия.
   Тиквичките могат да се мариноват предварително само в солена вода и да престоят 2 - 3 дни на стайна температура.Също така преди печене можем да ги мариноваме в соев сос и мазнина или само в мазнина с различни подправки.
    Днешното ми предложение е за тиквички мариновани в лимонова вода.Така тиквичките без никаква сол могат да се вложат при направата на рулца, предястия изискващи приготвяне на тиквички с различни по вид пълнежи.При мариноването тиквичките променят цвета си, вкусни са, а лимоновата вода може да се пие, да се вложи при приготвяне на различни плодови десерти или сокове.За целта тиквичките се нарязват на много тънки кръгчета или ленти / най - лесно това става с помощта на ренде /.Заливаме тиквичките с вода докато ги покрие, отгоре поставяме кръгчета лимон и притискаме с тежест за да не изплуват.Така на стайна температура престояват 24 - 36 часа и са готови за използване.Ако температурата в стаята е висока и времето е топло престоят се съкращава от 12 - 24 часа.

САЛАТА ОТ ЛИМОНОВИ ТИКВИЧКИ С БАМЯ

50 грама сурова бамя
1 тиквичка нарязана на тънки кръгчета / малка /
3 едри червени домата, нарязани на парчета
2 с.л. суров сусам
2 с.л. хранителна мая
зехтин
балсамов оцет
1 щипка хималайска сол
2 - 3 стръка пресен босилек
    Смесете всички продукти в купа,  овкусете с балсамов оцет, хималайска сол и зехтин и разбъркайте.Наръсете с хранителната мая  и поднесете .
       Приятен   апетит !












САЛАТА ОТ ЛИМОНОВИ  ТИКВИЧКИ С ЛЕШНИЦИ  И   АРАБСКА МЕНТА
2 малки тиквички, нарязани на кръгчета в лимонова вода
50 грама сурови лешници, смлени на едро
1/2 вр. пресен копър
1 - 2  стръка арабска мента
5 - 6 стръка магданоз
1 щипка хималайска сол
зехтин
балсамов оцет
чесън - 3 - 4 склидки
    Смелете в пасатор лешниците на едро, отделно нарежете на ситно или смелете в пасатор магданоза, копъра, чесъна и арабската мента.Овкусете тиквичките с тази смес, добавете зехтин, балсамов оцет и хималайска сол.
          Да ви е сладко !








   





Няма коментари:

Публикуване на коментар