КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 3 юли 2017 г.

Печени зеленчуци в плик / Roasted wegetables in a bag /





      Различните кореноплодни и летни зеленчуци стават много вкусни печени в плик.Имах като подарък фолио за печене FINO, което бях получила като награда от списание " Кулинарен  журнал ". Печенето в това фолио е лесно, без никаква мазнина, много здравословно.Единственото условие при използване на този продукт е печенето да става при температура под 220 градуса и да се добави при печене малко течност - вода, бульон или някакъв сос / соев, готови лютиви сосове или други по избор /.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 кг. пресни картофи
2 големи сладки картофа
1 - 2 малки тиквички
1 голям корен пащърнак
1 - 2 средни моркова
зехтин
сок от лимон
вода от бланширането на сладкия картоф - 100 - 200 мл.
     Кореноплодни или други летни зеленчуци се измиват, почистват и нарязват на едро.Използвах пресни картофи, моркови, тиквичка, пащърнак и сладък картоф.Сладкият картоф го бланширах за 2 минути в кипяща вода.Поставяме фолиото в тавичка, подреждаме всички зеленчуци, добавяме около 150 - 200 мл. течност и затвяряме плика с наличните за това приспособления.Използвах водата от бланширането на сладкия картоф като добавка към зеленчуците.Печем на 200 градуса.Малко преди да извадим от фурната можем да разрежем леко плика за да се запекат зеленчуците и да получат приятен загар.Печенето отнема 40 минути до час.
     Веднага след като извадим от фурната заливаме зеленчуците с пресен лимонов сок / от 1 лимон / и зехтин, овкусяваме с подправки по желание - пресен джоджен, арабска мента и копър.
     Тези зеленчуци са много вкусни дори без никаква сол, но по желание може да се добави малко само за леко овкусяване.
     Приятен  апетит !
















2 коментара:

  1. Отговори
    1. Веси,
      много са удобни пликовете за печене.Скоро се сетих за тях, не бях пекла скоро ястия.Но задушаването е много лесно и то без никаква мазнина.
      Поздрави !

      Изтриване