КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 24 декември 2017 г.

В навечерието на Рождество Христово / On the eve of Christmas /




    По време на управлението на Иудея от Ирод , който бил подвластен на Рим, римският император Август издал заповед да направи в подчинената му иудейска страна всенародно преброяване.Всеки иудеин бил длъжен да се запише там, където са живели неговите предшественици.
    Йосиф и Дева Мария произхождали от Давидовия род и затова се отправили от Назарет към Давидовия град Витлеем.Идвайки във Витлеем, те не могли да си намерят място за пренощуване нито в къща, нито в страноприемница, затова се установили извън града в една пещера, където овчарите прибирали животните си в дъждовно време.В тази пещера през нощта Пресвета Дева Мария родила Младенеца - Божия Син, Христос - Спасителя на света.Тя повила в пелени Божествения Младенец и Го положила в яслите, където слагали храната на животните.
   Витлеемските овчари първи узнали за рождението на Спасителя.В същата нощ те пасели своите стада в полето.Изведнъж пред тях се явил Ангел Божий и Божията светлина ги осияла.Пастирите се изплашили.Ангелът им казал : " Не бойте се : ето, благовестя ви голяма радост, която ще бъде за всички човеци ; защото днес ви се роди в града Давидов Спасител, Който е Христос Господ ; и ето ви белег : ще намерите Младенец повит, лежащ в ясли ".Докато Ангелът говорил с пастирите , внезапно с него се явили множество други ангели.Те славели Бога и пеели : " Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение ! "
   Когато ангелите се скрили , пастирите си казали един другиму : "Да идем във Витлеем, и да видим случилото се там, за което ни възвести Господ".Те, като побързали, отишли в пещерата и видели там Мария, Йосиф и Младенеца, лежащ в ясли.Те се поклонили на Младенеца и разказали за това, което видели и чули от ангелите. А Мария запазвала в сърцето си всички техни думи.
    На осмия ден след рождението на Спасителя Майка Му с Йосиф, съгласно Мойсеевия закон , Му дали името Иисус, което било посочено от Ангела.
    Това е библейската история за раждането на Христос, от Девица в града Давидов Витлеем.
   В навечерието на този свят празник Рождество Христово нека се съберем всички със семействата си пред постната трапеза.Всеки, според възможностите си е приготвил по нещичко за да почете Рождението Христово.
     Бъдете здрави, бъдете благословени ! Имайте мир в сърцето и в душата, спазвайте Божиите заповеди и изпълнявайте Волята Божия в живота си.Това е най - голямата ценност, която всеки човек може да притежава.
     ЧЕСТИТ   И  БЛАГОСЛОВЕН  ПРАЗНИК  !
 





2 коментара:

  1. Благодаря, Елена,
    Честито Рождество Христово, с най-сърдечни пожелания
    за теб и семейството ти, за здраве, късмет и успехи,
    благодат и любов, много щастие и сбъднати мечти.
    Светли и мирни Рождественски празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честити и благословени, светли и мирни празнични януарски дни Дианка ! Мир и благодат във всички семейства по цялата земя.Нека е честито на всички Рождеството Христово !

      Изтриване