КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 19 март 2018 г.

Авокадо с кисели краставички, копър и чесън / Avocado with pickles, dill and garlic /


     През постните периоди на годината авокадото заема централно място в кухнята.С неговото неизменно участие можем да приготвим вкусни сосове, разядки и гарнитури.Този сос е подходящ за гарниране на картофи, ориз, супи както и салати.
   
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 авокадо
2 кисели краставички
3 - 4 склидки ситно нарязан или счукан чесън
1/2 връзка копър
5 - 6 с.л. марината от киселите краставички
50 - 100 мл. вода

    Обелете авокадото, извадете костилката и го нарежете.Поставете в пасатор авокадото, сока от киселите краставички и пасирайте като постепенно добавяте вода до желаната гъстота.Към това пуре добавете чесъна, ситно нарязаните на кубчета кисели краставички и ситно нарязан копър.Не добавяйте сол, маринатата и киселите краставички са достатъчно солени.Разбъркайте и сервирайте соса веднага.
          Приятен  апетит !









2 коментара:

  1. Отговори
    1. Веси,
      много вкусна разядка, чудесна добавка съм ястия, супи и салати се получи.
      Поздрави !

      Изтриване