КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 26 март 2018 г.

Крем - сирене от лешници със сурови тиквени семки и хранителна мая / Cream - hazelnuts cheese with raw pumpkin seeds and food yeast /




    Крема - сирене особено през постният период на годината можем да направим от различни ядки в комбинация със слънчогледови или тиквени белени семки.Чудесен избор за обогатяване на менюто през пролетта .

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

250 гр. сурови лешници
100 гр. белено тиквено семе
3 с.л. с връх хранителна мая
сок от 1 голям лимон
1 щипка морска сол / по желание /

ЗА  ДЕКОРАЦИЯ :
цветове от дива теменужка

  Най - напред залейте лешниците с вода за 6 часа.Смелете ги след това в пасатор, след това в Нутрибулет или направо в мощен блендер заедно с водата от накисването.Така сместа престоява на топло 12 часа, след което можете да добавите сока от лимона.На стайна температура сместа отново престоява 6 - 12 часа.Смелете тиквеното семе без накисване в пасатор.Получава се фин прах.Всички продукти за крем - сиренето се разбъркват в стъклена купа и готовото крема  - сирене може да се охлади за няколко часа в хладилник.
    Преди поднасяне декорирах сиренето с цветове от диви теменужки.Приятен  апетит !










5 коментара:

  1. Любимите ми теменужки...
    и чудесна идея за крем сирене с лешници -
    деликатес! Благодаря, Елена и поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам лешници, та няма как да не харесам това!

    ОтговорИзтриване
  3. Мили дами,
    през постните периоди на годината можем да допълваме менюто си със сирена от ядки, а лешникът е незаменим в това отношение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте,
    Ако сменя водата със свежа преди блендирането, дали ще се получи? Малко се притеснявам заради отделените в нея инхибитори.
    Поздравявам Ви за фантастичния блог и много благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Анонимен,
      да, няма проблем.Ако желаете сменете водата.Но аз не я сменям.Според мен накисването на ядките е само заради по - лесното усвояване и дъвчене.А иначе каквото си има в ядката тя си го съдържа.Независимо дали е или не е накисната във вода.Така мисля аз.А особено орехите отделят във водата йода и трябва да не се сменя.
      Радвам се,че нещичко в моя блог Ви е харесало.Сирената от ядки са чудесни и много вкусни.Могат да се правят с агар - агар, с хранителна мая, с кокосово масло, с пробиотик.Има различни рецепти, но като че ли натуралното е най - доброто.
      Поздрави и успешна нова седмица ! Бъдете здрави !

      Изтриване