КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 29 октомври 2018 г.

Кюфтета от лимец с подправки и зелен лук / Meat spice with spices and green onions /



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

250 - 300 гр. суров лимец
3 - 4 с.л. олио от гроздови семки
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
3 - 4 стръка зелен лук

    Измийте лимеца и го залейте с вода докато го покрие за 12 часа.Отлейте водата през цедка и оставете така на стайна температура докато се появят малки кълнове.При нужда промийте с вода през цедка.Смелете кълновете 2 пъти с машинка за мелене на месо.Не добавяйте вода при смилането, защото сместа ще се разводни.Овкусете с подправки, мазнина и ситно нарязан зелен лук.
   С потопени във вода ръце направете кюфтета и консумирайте веднага.Кюфтетата могат да се съхранят в кутия с капак в хладилник.
            Приятен апетит !




2 коментара:

  1. Здравей, Лени! След толкова мили коментари,намирам време да отскоча към твоята трапеза, макар и малко късно вечерта. Харесаха ми тези кюфтенца,още повече, че имам суров лимец у дома и му търсих приложение. Само не знам дали ще мога да ги направя без машинката за мелене на месо, тъй като нямам такава

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси,
      радвам се, че ти харесаха тези кюфтенца.Стават досущ като месните особено когато се добавят и малко смлени орехи.Ако липсва машинка за месо смилането може да стане и в пасатор, но на части за да се смели добре сместа.Винаги я смилам 2 или 3 пъти.С машинка за месо и то електрическа става много бързо меленето и не се губи време в това забързано ежедневие.Можеш да пробваш тези кюфтенца с подправки и даже чесън и ядки.Стават много вкусни дори и за хора , които не са на суров режим.Често правя подобни , но малки за почерпка, с кимион придобиват даже вкус на луканка.
      Поздрави и лека и спорна нова седмица !

      Изтриване