КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 11 юни 2024 г.

Киноа с печени патладжани , копър, магданоз и ленено масло / Quinoa with roasted eggplants, dill, parsley and flaxseed oil /




       Киноата е лека и вкусна храна.В тези жеги я приготвих предварително.В нея добавих при сервирането печени на грил патладжани, копър, магданоз и чесън.Получи се вкусна гарнитура. 

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

60 грама киноа

500 мл. вода

сок от 1/2 лимон

1 голям или 2 малки патладжана

копър

магданоз

1 - 2 скилидки пасиран чесън

сол

ленено масло

   Към врящата вода добавете измитата под течаща вода киноа и сока от лимона.Варете на бавен огън до готовност и охладете.Аз добавих малко повече вода за да може киноата да остане по - течна.Охладете и съхранявайте в хладилник.

       Върху намазнен грил тиган или скара изпечете патладжаните, нарязани на филийки по дължина и ги нарежете.

        В съд за сервиране смесете всички продукти, разбъркайте и поднесете.Да Ви е сладко !







Няма коментари:

Публикуване на коментар