Кълновете от зелена леща са много вкусни и питателни.Те могат да се смелят и тази паста да служи за пълнеж на различни зеленчуци.През зимния сезон обикновено използвам сушени червени пиперки, които накисвам в топла вода, а после ги напълвам с пастата.Пастата приготвям след като смеля няколко пъти кълновете в машинка за мелене на месо.Към нея добавих струйка захтин, 1 - 2 щипки хималайска сол, 1 - 2 щипки домашен червен пипер, 1 - 2 щипки домашни диви чубрици, 1 ч.л. черен или бял сусам, 1 малка главичка лук, няколко склидки чесън, сок от 1/2 лимон, 1 корен пащърнак - настърган на ситното ренде.
Всички продукти се разбъркват и се напълват пиперките.
Да ви е сладко !
Кълнове от зелена леща - около 300 - 350 грама |
Смляната паста с добавките |
Ели, изглежда и звучи много апетитно, страхотно предложение!!
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
Вили,
ОтговорИзтриванепастата от сурова зелена леща е много вкусна, поне за мен.Но за хора, които не са свикнали със суровия и вкус тя може да се свари.
Благодаря за коментара.
Поздрави !
ЧУдесно, идейно и безспорно вкусно, личи си на снимките. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриванеако никога не си опитвала сурова покълнала леща можеш да изпробваш малко количество кълнове.Тази рецепта е вкусна, но ако предпочиташ можеш да свариш лещата, няма проблем.Но кълновете от леща са много вкусни, поне за хората , употребяващи сурова храна.
Поздрави !
Интересно предложение. Опитвала съм покълнала леща и ми харесва.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И на мен ми харесва, Тили .Трябва обаче хубаво да се смели и да се овкуси.
ОтговорИзтриванеПоздрави !