КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 14 януари 2016 г.

Хумос с моркови / Humos with carrots /



   Рецептата за този прекрасен хумос прочетох в един от броевете на вестник Кауфланд.Веднага реших да го приготвя и не останах разочарована.Получи се много вкусен хумос, богат на продукти и с чудесен външен вид.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  ХУМОСА :
1 кг. моркови , сварени на пара
400 гр. варен нахут / или от консерва /
150 гр. смлени орехи
сок от 1 лимон
3 - 4 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 връзка копър
2 склидки пасиран чесън
зехтин и копър за заливка и украса / по желание /
щипка - две хималайска сол
Аз понамалих малко количеството на морковите, използвах 800 гр.Нахутът варих в бързоварка, но предварително го накиснах за 12 часа.Варенето продължава около 40 минути.Всички продукти за хумоса се пасират до хомогенност в пасатор или блендер с част от водата , използвана за варене на нахута.Трябва да получим хомогено, гъсто пюре.При нужда може да се използва и сух копър.
    Приятен  апетит !







5 коментара:

  1. Много интересно. Обичаме хумус и задължително ще пробвам, благодаря ти, че сподели! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      вкусен стана този хумос.Не сме почитатели на варените моркови, но на пара стават прекрасни.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Един различен хумус, ако не забравя, при следващо купуване на нахут ще опитам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      прекрасен стана този хумос.Хареса се у дома.Можеш да го пробваш.
      Поздрави !

      Изтриване
    2. Веси,
      прекрасен стана този хумос.Хареса се у дома.Можеш да го пробваш.
      Поздрави !

      Изтриване