КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 21 юни 2016 г.

Печени тиквички патисони / Roasted zucchini Patissons /



    За първи път приготвям тези тиквички - патисони.Закупих ги наскоро от голяма търговска верига.Според мен те се отличават от другите тиквички по това,че са с по - нежна консистенция.При печенето им се отдели много течност.Най - напред измийте тиквичките, отрежете капачета и издълбайте с малка лъжичка.Сложете тиквичките в тавичка, капнете върху всяка струйка зехтин, налейте на дъното на тавичката вода и печете под фолио докато зеленчуците добре омекнат.Вътрешността на тиквичките заедно с един нарязан картоф сварете на пара и веднага пасирайте.В пасатор смелете шепа орехи, няколко склидки чесън и 5 - 6 стръка копър.Всичко това добавете към картофената смес и разбъркайте.При нужда добавете щипка хималайска сол, струйка зехтин и сок от 1/2 лимон.Но внимавайте да не разредите прекалено много сместа.Сместа трябва да е гъста, за да може тиквичките да се напълнят с нея.
 След като са готови патисоните отделете внимателно с нож капачетата им и ги напълнете.
      Сервирайте леко топли или студени като гарнитура.
             Приятен  апетит !












2 коментара:

  1. Отговори
    1. Веси,
      за първи път ги правя точно тези тиквички от сорт Патисони.По - воднисти са от другите, малко по - сладки.
      Поздрави !

      Изтриване