КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 юни 2016 г.

Пастет от орехи,чесън, копър и краставична трева / Paste walnuts, garlic, dill and cucumber grass /



    Всяка година засявам краставична трева в едно сандъче на терасата.Тази подправка и билка е традиционно употребявана в Гърция.Листата имат аромат на краставица, цветчетата са много красиви, сини, дребни, чудесни за украса на ястия.Растението е едногодишно и затова е необходимо всяка година да се засява, но се продават семена.
Краставичната трева с успех може да се засее както в градината, така и в саксия.Но винаги трябва да се полива обилно, както краставиците.Пресуши ли се растението листата веднага увяхват, но полее ли се - съвземат се и са много красиви и вкусни.
   С участието на именно тези мъхести листа от краставична трева направих този вкусен пастет.Той може да се направи и като сос, добавете повече вода при приготвянето.Моите растения все още нямат образуван цвят, затова не направих и снимки на цялостното растение.
     НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  ЗА  ПАСТЕТА :
2 ч.ч. орехи, накиснати във вода за 6 часа
4 глави все още пресен чесън
1 връзка пресен копър
1 купичка пресни листа от краставична трева
лимонов сок от 2 лимона
1/2 ч.ч. зехтин / по желание , аз не сложих /
хималайска сол - на вкус
Всички продукти за пастета се нарязват и смилат в пасатора.Аз добавям и водата от накисването на орехите, защото съдържа йод.Украсих готовият пастет с половинки чери домати.
           Приятен апетит !

Краставична трева - листа











6 коментара:

  1. Тази краставичена трева е напълно непозната за мен,Ели,но пастетът ти е превъзходен!Вкусотийка!Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. За първи път я чувам. И се впечатлих.

    ОтговорИзтриване
  3. За пръв път я чувам тази трева. Благодаря ти за кой ли път за интересните и образователни публикации, Ели. Пастета изглежда вкусно, а и звучи така. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ще ме умориш с тази трева, ти направо си енциклопедия:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Момичета,
      краставичната трева, известна още като пореч е традиционна в Гърция.Тук в България се среща и като диворастяща, но се предлагат семена за засяване.Аз всяка година я засявам и използвам най - често в таратор.Миризмата е като на краставица, чудна добавка е, а има и красиви цветове.
      Поздрави !

      Изтриване
  5. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    ОтговорИзтриване