КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 10 октомври 2024 г.

Брюкселско зеле и броколи с млечна царевица , магданоз и пушен червен пипер / Brussels sprouts and broccoli with milk corn, parsley and smoked paprika /

 


   Направих тази гарнитура с варени зеленчуци, подправки и зехтин - бързо, лесно и вкусно.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

млечна царевица / кочани с обелките /

350 грама прясно брюкселско зеле

500 грама броколи

зехтин

магданоз

пушен червен пипер

сол


     Измийте и почистете брюкселското зеле и броколито. Нарежете броколито на розички, използвайте и стъблото нарязано на филийки.Брюкселското зеле почистете от външните листа.Сварете зеленчуците в малко вода за 5 минути и извадете веднага от водата.

   Царевицата обелете и без да отделяте листата почистете от царевичната свила.Изплетете плитка от листата и завължете.Варете царевицата само 5 минути след кипване на водата, веднага извадете и охладете.

          Сервирайте леко топлите зеленчуци поръсени със сол, магданоз и пушен червен пипер.Полейте с малко зехтин и да Ви е сладко !










Няма коментари:

Публикуване на коментар