КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 11 октомври 2024 г.

Тиква спагети с лешници и пресен босилек / Spaghetti pumpkin with hazelnuts and fresh basil /

 



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

тиква спагети печена

100 - 150 грама сурови лешници

1 връзка пресен италиански босилек

пушен червен пипер

сладък червен пипер

зехтин

сол

     Тиквата спагети е интересна разновидност на обикновената тиква.Пече се във фурната без да се бели.Почиства се от семената като се срязва на две половини много внимателно. Изпича се като се поставя в тава обърната с кората нагоре.Пече се 40 минути в загрята предварително фурна на 200 гладуса или 50 минути на 180 градуса.На дъното на тавата се налива вода.Хартия за печене не се използва.След изтичане на времето тиквата се охлажда и с вилица се разрохква сърцевината и за да се образуват нишки, подобни на спагети.

       Ядките накиснете за 12 часа във вода и хубаво измийте и смелете.Добавете смления босилек и подправки както и струйка зехтин.Разбъркайте.

       В плато или чиния насипете тиквата и в кладенче в средата поставете от сместа с ядките.

       Поднесете веднага и да Ви е сладко !






Няма коментари:

Публикуване на коментар