КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 28 януари 2025 г.

Печени сладки картофи на фурна в два варианта / Baked sweet potatoes in the oven in two versions /






      Направих тези сладки картофи печени във фурната и ги сервирах по два различни начина.Могат да се консумират леко топли или студени заедно с обелката или без нея.Гарнират се както в сладък, така и в солен вариант според вкуса и предпочитанията.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

6 -7 сладки картофи / батати /

1 - 2 кромид лука

зехтин

За гарниране : 1/  смлян шам - фъстък, канапе от зелени салати микс   2/  кромид лук, орехи, масло от кайсиеви ядки

   Измийте сладките картофи хубаво под течаща вода и ги срежете на две части по дължина.Върху хартия за печене в тава подредете картофите и намажете с мазнина.

   Печете във фурната на 200 градуса на средна скара 1 час.Нарежете обеления и измит кромид лук на ивички, леко посолете и стрийте с ръка.Подредете върху всеки сладък картоф ивички лук, оставете 1 - 3 картофа без лук.Допечете във фурната още 10 минути , функция грил.

     Сервирайте картофите в плато като тези, които нямат лук гарнирате със смлян шам - фъстък.Картофите с лука поръсете с нарязани орехи и капнете отгоре капки кайсиево масло.

          Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар