НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 тиква Хокайдо
2 големи сладки картофа
350 грама брюкселско зеле
500 грама кралски печурки
зехтин
1 ч.ч. вода
Измийте тиквата и сладките картофи . Нарежете тиквата на кръгове с дебелина 4 - 5 см. без да я белите, почистете семките и меката вътрешна част.Подредете върху намазана с мазнина хартия за печене.Сладките картофи почистете в двата края и без да ги белите нарежете на кръгове със същата дебелина.Намажете със зехтин и поставете върху хартия за печене в тава.Печете на 200 градуса до готовност.При мен 40 - 50 минути на средно ниво на фурната.
Почистете печурките със салфетка и ги поставете в купа.сложете чаша вода и струйка зехтин с щипка сол да заврат и пуснете гъбите.Варете на умерен огън докато останат с много малко сос.
Брюкселското зеле почистете от повредените листенца, отрежете основата и варете на пара до желаната твърдост.
Сервирайте продуктите охладени в плато и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар