КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 1 януари 2025 г.

Марокански сладки бонбони / Moroccan sweet candies /

  


    Тази рецепта видях във фейсбук и веднага реших да я направя.Малко измених оригинала затова давам две рецепти - оригналната и тази, която направих аз. Използвах натурални фурми и замерих теглото без костилките.

ОРИГИНАЛ :

300 грама фурми

200 грама лешници / орехи, фъстъци /

100 грама тъмен шоколад

100 грама бял сусам

Моя версия :

500 грама фурми

180 грама семена смес / сусам, лен, белен слънчоглед, тиквено семе /

200 грама бадеми

За декорация :

100 грама тъмен шоколад

100 грама бял сусам

    Фурмите се почистват от костилките и се смилат в пасатор или месомелачка.Ядките също се смилат.Семената се смилат в кафемелачка / сусам и лен /. Тиквеното семе и беления слънчоглед се смилат в пасатор.

    Сместа от фурми, смес от семена и смлени бадеми хубаво се разбърква.От нея с мокри ръце се правят топчета.Всяко топче се овалва в сусам и с инструмент или малкия пръст на ръката се прави дупка.

  Шоколадът се разстопява на водна баня и се поставя в пош.Всяка дупка се запълва с шоколад.Отгоре може да се украси с ядка фъстък.Аз не украсих.

    От тази доза се получават около 22 - 24 бонбона.










Няма коментари:

Публикуване на коментар