Тази рецепта видях във фейсбук и веднага реших да я направя.Малко измених оригинала затова давам две рецепти - оригналната и тази, която направих аз. Използвах натурални фурми и замерих теглото без костилките.
ОРИГИНАЛ :
300 грама фурми
200 грама лешници / орехи, фъстъци /
100 грама тъмен шоколад
100 грама бял сусам
Моя версия :
500 грама фурми
180 грама семена смес / сусам, лен, белен слънчоглед, тиквено семе /
200 грама бадеми
За декорация :
100 грама тъмен шоколад
100 грама бял сусам
Фурмите се почистват от костилките и се смилат в пасатор или месомелачка.Ядките също се смилат.Семената се смилат в кафемелачка / сусам и лен /. Тиквеното семе и беления слънчоглед се смилат в пасатор.
Сместа от фурми, смес от семена и смлени бадеми хубаво се разбърква.От нея с мокри ръце се правят топчета.Всяко топче се овалва в сусам и с инструмент или малкия пръст на ръката се прави дупка.
Шоколадът се разстопява на водна баня и се поставя в пош.Всяка дупка се запълва с шоколад.Отгоре може да се украси с ядка фъстък.Аз не украсих.
От тази доза се получават около 22 - 24 бонбона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар