КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 30 юни 2015 г.

Сурови чийзкейк тарти с кълнове от лимец и крем - сирене от кашу / Raw sprouts cheesecake Tarts spelled and cream - cheese cashew /

/


 
  Употребявайки само растителна храна можем да приготвим ястия, наподобяващи традиционнните, но с растителни продукти.Такъв е случая с тези чийзкейк тарти, приготвени с тесто от кълнове на лимец и сирене от кашу.
Крема - сиренето от ядките на кашуто приготвих по тази рецепта -http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2015/02/blog-post_62.html  Използвах 100 грама кашу, но при желание блатът от сиренето да бъде по - голям могат да се използват 200 грама ядки.Суроватката обаче трябва напълно да се отцеди за да може да се получи сирене с по - плътна консистенция.
За блатът от кълнове на лимец използвах около 400 грама сухи зърна лимец.От тях направих кълнове, които смлях с машинка за мелене на месо няколко пъти.Овкусих със зехтин,чесън и подправки / риган, мащерка, шарена сол, майорана, розмарин или други по ваш избор.
В опаковка от еднократна употреба оформих сместа и получих тартата от лимец.Върху нея оформих пласт от сиренето и украсих със зеленчуци - тиквичка, домат, краставица, пиперка, морков.Дооформих тартите с каперси и маслини.
     Да ви е сладко !










7 коментара:

  1. Прекрасни и много красиви тарти! Усмихнат ден, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    тартите са много вкусни и лесно се приготвят.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Ехе, каква красота! Не спираш да ме изумяваш с рецептите си. Чудни тарти. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,
    това е една алтернатива на постен чийзкейк, който става много вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Дори не мога си представя вкуса, доста различен, от познатия...изглеждат вкусни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      вкусът на тартите е както на сурово, накиснато жито, но са още по - вкусни, защото подправките и леко киселичкото кашу придава перфектен вкус.
      Поздрави !

      Изтриване
  6. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

    ОтговорИзтриване