КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 27 октомври 2016 г.

Натурално крем - сирене от кайсиеви ядки / Natural cream - cheese apricot kernel /




      Кайсиевите ядки са богати на витамин В 17  затова е важно да се употребяват в менюто.От тях може също да се направи ядково сирене - процедира се по същия начин както с другите видове ядки.Крем - сиренето е вкусно, чудесно като добавка към ястия, салати, дори и супи.
     НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
200 гр. сурови ядки от кайсии
сок от 1 - 2 лимона
вода
щипка хималайска сол / по желание /
   Кайсиевите ядки се накисват във вода за 4 - 6 часа, докато ги покрие.След това заедно с водата се смилат в блендер или пасатор.Трябва да се получи ядкова каша.Така на стайна температура кашата престоява от 12 до 24 часа.След това са добавя сок от лимон и отново на стайна температура сместа престоява 12 - 24 часа.В зависимост от гъстотата, която ще получите можете да консумирате крем - сиренето така или да го прецедите през няколко слоя марля.Накрая се добавя хималайската сол и се разбърква много добре.Съхранява се в плътно затворен съд в хладилник.Гарнирах готовото сирене с годжи бери, но според желанието може да се гарнира с различни сушени плодове или бейби зеленчуци.
     Приятен  апетит !


























Няма коментари:

Публикуване на коментар