КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 22 май 2017 г.

Сурови сладки с фурми, сушени сливи, стафиди, рожково брашно и какао / Raw sweet with dates, prunes, raisins, carob flour and cocoa /



    Тези сурови сладки направих за почерпка за именния си ден.Харесаха се от тези, които ги опитаха.Съдържат като съставки само сушени плодове и ядки, малко какао на прах и рожково брашно.Всеки, който реши да направи тези сладки може да използва сушени плодове според вкуса и предпочитанията си.Пробвайте няма да съжалявате !
    НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 кутийка / 500 гр. / сурови фурми с костилка
500 - 550  гр. сушени кайсии
200 гр. стафиди
200 гр. кокосови стърготини
1 ч.ч. орехи
1 ч.ч. суров белен слънчоглед
1 - 2 с.л. с връх какао
3 - 4 с.л. с връх рожково брашно
    Почистете фурмите от костилките и заедно със стафидите и сушените сливи ги смелете в електрическа машинка за мелене на месо.Смелете в пасатор орехите и суровия белен слънчоглед.Отделете 1 /3 част от кокосовите стърготини за овалване на суровите топчета.Всички продукти заедно с 2 /3 част от кокосовите стърготини сложете в голяма купа и хубаво разбъркайте.С натопени във вода ръце правете малки топчета, овалвайте веднага в кокосови стърготини и нареждайте в поднос.Съхранете в хладилник за няколко часа преди поднасяне за да стегнат добре.
  От тази доза се получават 60 - 65 сурови плодови топчета в зависимост от големината.
             Приятен апетит !









   

8 коментара:

  1. С удоволствие ще се почерпя от тези малки бижута. Честит празник на патерица. Пожелавам ти да бъдеш здрава и много щастлива.
    А резядката с тиквичката ме плени, да знаеш. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце Танче, пожелавам ти от сърце и ти да си здрава и щастлива.Разядката с тиквичката е наистина много вкусна.Веднага още докато я сервирах изчезна.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Прекрасни...Безценни малки съкровища, Елена,
    страхотни нови рецепти и идеи,
    но това изкушение не мога да пропусна - Благодаря!
    А днес, 24 май:
    Честит светъл, велик и любим празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весел празник и на теб,Дианка.
      Поздрави и благословени празници!






      Изтриване
  3. С малко закъснение, но от сърце :) Честита да си Ели! Да си носиш името със здраве! Черпя се виртуално с едно бонбонче :) обожавам сладкишите с рошково брашно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи,
      добре дошла в моят блог.Благодаря от сьрце ,рошковото брашно е благодатно за сладкиши.
      Поздрави !

      Изтриване
  4. Е, как де не се почерпя:))!
    Да си жива и здрава, Ели на патерица, дори и не разбрах този пат кога мина празника, някак в ежедневието го пропуснах:(
    Бъди много щастлива!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      желая ти здраве от сърце.То е най - важното според мен в живота.Именно запазването на здравето ме накара да променя много мои навици, да създам мои сурови рецепти, да преосмисля храненето си и да премина от по - сложните към по - простите и леки ястия.Леката храна , просто и лесно приготвена ни осигурява здраве.
      Поздрави и леки и благословени дни !

      Изтриване