КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 5 юни 2017 г.

Песто с лобода / Pesto with Loboda /





    От различни видове зеленина можем да приготвим вкусно песто.В тази рецепта използвах лобода от нашата градина, която всяка пролет имаме в изобилие.Ако засеете лободата на постоянно място, което не се оре ще имате всяка година млади и хубави листа за песто, сарми, супи, ризото, баници.Листата на лободата са много крехки, използват се сурови или се обработват топлинно без предварително попарване.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
3 - 4 шепи прясна лобода
1 с.л. горчица / мека  с мед /
сок от 2 малки лимона
1 с.л. ябълков оцет
1/4 ч.ч. орехи
1/2 ч.ч. белен слънчоглед
щипка хималайска сол
3 с.л. с връх  хранителна мая
1 ч.л. мед

   За това песто използвах смлени в пасатора листа  от лобода заедно с лимонов сок и ябълков оцет.Към тази зелена смес добавих смлените сухи ядки от орехи, смлените сухи слънчогледови семки и останалите съставки.Разбъркайте хубаво сместа и гарнирайте с нея всичко, което пожелаете.
    Вкусно и много лесно и бързо ! Опитайте !








2 коментара:

  1. Супер, как само ги измисляш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      песто можем да направим от всяка зеленина, с различни по вид ядки.А пестото от лобода е много вкусно, лободата е много крехка, нежна и вкусна зеленина.
      Поздрави !

      Изтриване