КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 20 октомври 2019 г.

Предястие с кешу, тиквички и пресни домати / Appetizer with cashews, zucchini and fresh tomatoes /




    Това предястие отново направих с готовия продукт Кешу произведен в България от кашу, кокосово масло и пробиотични добавки.Използвах малки тиквички, които обработих с ножче и нарязах на кръгове.Получи се лесно за приготвяне и красиво предястие.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 3 ПОРЦИИ :

100 грама Кешу
2 - 3 малки тиквички
2 - 3 розови домата
5 - 6 стръка пресен босилек
100 - 150 мл. вода
2 - 3 склидки чесън
зехтин
маслини за украса
   
     Разбийте кешуто с водата докато получите консистенция на крем.Добавете към този крем ситно нарязан пресен босилек и 2 - 3 склидки чесън.Оставете на страна до употреба.
    Със специално ножче, което показвам на снимката по долу нарежете кората на всяка тиквичка така,че да се образуват красиви нарези.Нарежете доматите на кръгове.Тиквичките нарежете на кръгове с желана големина.Всяко кръгче тиквичка обработих с малка капачка от лекарство така,че да се образува отвор.Всеки отвор запълних с крем от кешу с помощта на малка лъжичка.Подредете върху всеки домат кръгче от тиквичка с пълнеж от кешу и украсете с една маслина.Преди да поднесете полейте отгоре струйка зехтин.
           Приятен апетит !






















4 коментара:

  1. Много вкусни хапки, Ели. В началото помислих, че има грешка в името, но след текста рабрах. За пръв път чувам за този продукт. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      кешу е известен български продукт, не си обърнала внимание, но със сигурност го знаеш.Това е сирене с кашу и пробиотици.
      Поздрави сърдечни !

      Изтриване
  2. За първи път виждам този продукт, Ели, пак научавам нещо ново от теб. Извини ме, че толкова дълго не съм посещавала блога ти, имах много ангажименти, сегаще наваксам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      и аз имам твърде много ангажименти и не ми остава никакво време.Макар,че ми се иска да публикувам интересна информация в блога.Но сигурно зимата малко ще се поосвободя и трябва да наваксвам.
      Поздрави сърдечни !

      Изтриване