КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 24 юни 2023 г.

Сурово руло от сушени плодове, ядки и семена / Raw roll of dried fruits, nuts and seeds /

  

 


 



  Днес Православната църква отбелязва Рождението на Свети Йоан Кръстител.Един от най - великите мъже следвали Христос в земния му живот.

       На този ден преди 9 години създадох блога без за избирам датата.По - късно разбах, че датата не е случайна.Билките са били мои спътници през целия ми съзнателен живот.От тях приготвям извлеци, мехлеми и чайове.Използвам ги и в кухнята за приготвяне на пюрета, супи, ястия, баници и десерти.

      Днес приготвих сурово руло от сушени плодове, ядки и семена за виртуална почерпка.Можете да използвате това, което Ви харесва и обичате.Да замените плодовете или ядките с други.Фурмите са много сладки и могат да се използват в по - малки количества.Сините сливи са балансьор на сладостта.

     Бъдете здрави и следвайте мечтите си.Имайте вяра и надежда при лечението на всяко заболяване.Нека Божият мир и благодат бъдат спътници през целия Ви живот.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 опаковка фурми - 500 грама / с костилка /

6 - 7 сушени сини сливи

6 - 7 сушени кайсии

6 - 7 сушени смокини

6 - 7 сушени парчета ябълки

6 - 7 сушени парчета круши

40 бадема

3 с.л. с връх смлени семена в равни части / сусам, ленено семе, тиквено и слънчогледово семе /

1 ванилия

За овалване : сусам, ядки, кокосови стърготини

   Почистете фурмите от костилките и ги смелете в машинка за мелене на месо.Нарежете сушените плодове предварително заляти / преди да се нарежат / с вода.Бадемите нарежете на филийки.

      В купа смесете всички продукти и омесете хубаво тесто.Оформете руло върху хартия за печене или фолио и оваляйте в сусам, ядки или кокосови стърготини.Сложете в хладилника за 2 - 3 часа да стегне.Извадете, нарежете и поднесете.

      Да Ви е сладко !

    









Няма коментари:

Публикуване на коментар