КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 24 юни 2023 г.

Грах на пара с пресен копър и зехтин / Peas steamed with fresh dill and olive oil /

   


        Засяваме всяка година грах в нашата градина.Тази година имаше много.Влагата направи зърната сочни и свежи.Когато е съвсем пресен граха е много вкусен суров или варен на пара.

    Почистете граха от шушулките и го поставете в кошничка над вряща вода.Захлюпете с капак и го оставете за 15 - 20 минути да се свари на пара.

    Сервирайте със ситно нарязан копър, щипка сол и зехтин.Можете да го използвате и като гарнитура или да го влижите в салата.Внимавайте да не го преварите ! Зърната трябва да останат свежи, с леко променен цвят и запазена форма.Количеството е произволно.Гарнирах с прясна краставица.

    Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар