КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 9 юни 2023 г.

Качамак с риган и мащерка гарниран с кромид лук, сирене и нар / Polenta with oregano and thyme garnished with onion, cheese and pomegranate /

 



       Този качамак направих със сушени подправки - дива мащерка и гръцки риган.Сервирах го с добавка на сирене и задушен лук.Гарнирах със зрънца нар.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

300 грама царевичен грис

1 щипка сол

вода - 650 мл.

1 ч.л. сушен гръцки риган

1 щипка сушена дива мащерка

За гарниране : 200 - 250 грама козе сирене, сушен гръцки риган, зехтин ; кромид лук - 5 - 6 глави, зехтин, 1 ч.ч. вода, сушен риган, зрънца нар.

    Царевичният грис се изсипва в тенджера заедно с водата и солта.Вари се на умерен огън до сгъстяване на сместа.Бърка се постоянно с дървена лопатка.Малко преди да е сгъстен напълно се добавят подправките.Качамакът е готов когато лопатката започне да образува пътечка при движение по дъното на съда.Още гореща сместа се насипва в купички.

    Лукът се нарязва на полумесеци и задушава заедно с водата и струйка зехтин.На умерен огън бъркаме от време на време докато сместа остане само на мазнина.

     Сервираме качамака заедно с лука, парче сирене и зрънца нар.

     Да Ви е сладко !










Няма коментари:

Публикуване на коментар