КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 8 юни 2023 г.

Риба сардина с червен лук и сумак / Sardines fish with red onion and sumac /

 


   Тази риба сардина купих от Гърция.Прекрасна консерва е.Гарнирах я с пресен червен лук, предварително маринован и поръсен със сумак. Тази идея взаимствам от турската и гръцката кухня..В моя случай импровизирах, не съм използвала някаква точна рецепта.Мариновах лука с щипка  сол,  добавих и на мед.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

2 - 3 глави червен кромид лук

1 щипка сол

1 ч.л.сумак 

1 с.л. мед

1 - 2 с.л. сок от лимон

струйка зехтин

300 грама риба сардина от консерва

   Нарежете лука на тънки полумесеци, добавете солта и го намачкайте с ръце.Добавете меда, зехтина и лимоновия сок и разбъркайте.Оставете така да се маринова 1 час на стайна температура.Преди сервиране добавете сумака и отново хубаво разбъркайте.Готов е за гарниране на салати, сирена или каквото пожелаете.В случая използвах риба сардина от консерва, която бях закупила от Гърция.

     Приятен апетит !




Няма коментари:

Публикуване на коментар