КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 17 юни 2023 г.

Прясна бакла със сос Авголемоно, копър и кисели краставички /Fresh broad beans with Augolemono sauce, dill and pickles /

 


    Още една идея за приготвяне на прясна зелена бакла Ви представям днес.Тук баклата е варена само във вода с щипка сол.Сосът Авголемоно се приготвя отделно.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1/2 кг. прясна, зелена, дребна бакла

3 - 4 малки кисели краставички

2 глави пресен чесън

5 - 6 стръка пресен копър

30 мл. лимонов сок / 1/2 лимон /

30 мл. зехтин

 1/2 литър вода

     Почистваме в двата края баклата, измиваме я и пускаме във врящата вода с щипка сол. Добавяме и чесъна на глави предварително почистени от външната люспа.Варим на умерен огън до пълно омекване на продуктите.Водата трябва почти напълно да изври.

   Приготвяме соса Авголемоно от зехтина и лимона.Смесваме ги в бурканче, слагаме капачката и разбиваме до пълно хомогенизиране.

    Ситно нарязваме копъра, киселите краставички режем на малки кубчета.

   Сервираме баклата и чесъна в плато.Поръсваме с копъра и киселите краставички.Поливаме с дресинга от лимона и зехтина.

     Да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар