Купих замразена сьомга и я направих на фурна в пакетче от хартия за печене.Поднесох с 2 салати : от броколи, копър и чесън и от червено цвекло.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
замразена сьомга - 2 пакета по 250 грама
2 с.л. зехтин
келтска сол
пресен копър клончета
парчета лимон
За салатата от броколи : 1 глава броколи, 1 литър вода, 2 с.л. зехтин, 2 скилидки чесън, 5 - 6 стръка пресен копър, сол, 2 с.л. орехов оцет
За салатата от червено цвекло : 1 малка глава червено цвекло, 2 с.л. зехтин, сок от 1 лимон
Измиваме цвеклото, обелваме и настъргваме на едро ренде.Добавяме останалите продукти и разбъркваме.
Измиваме броколите и разделяме на розички. Кипваме водата, добавяме броколите и варим под капак 4 - 5 минути.Вадим от водата и охлаждаме.Счукваме очистения чесън със сол.Нарязваме копъра на ситно.Смесваме всички продукти за салата в купа и разбъркваме.
Размразяваме рибата.Посоляваме и намазваме със зехтин.Печем опакована в 2 пакетчета по 250 грама хартия за печене 20 - 30 минути.Сервираме рибата в порционна чиния с парче лимон, стръкчета копър, салата броколи и салата червено цвекло.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар